Bekeren tot de Islam

Ben je op zoek naar meer informatie over de islam? Of heb je hulp nodig bij je zoektocht binnen de islam? Of juist bij het bekeren tot de islam? Wij helpen je graag. Je kunt altijd contact met ons opnemen via het contactformulier en dan kunnen we samen bekijken wat we voor jou kunnen betekenen. Verder hebben we hier wat informatie voor je verzameld over het bekeren tot de islam.

Uitleg betekenis sahada

Het eerste deel van de geloofsgetuigenis bestaat uit het belangrijkste dat God aan de mensheid heeft geopenbaard: dat er niks of niemand is die het waard is om aanbeden te worden behalve God, de verhevene, zelf.

Het tweede gedeelte betekent dat Mohammed Zijn dienaar is en de laatste boodschapper van God aan de mensheid. Dit betekent dat een moslim probeert te leven zoals de profeet Mohammed heeft geleefd. Dat men de profeet gehoorzaamt in datgene wat hij heeft bevolen en laat wat de profeet heeft verboden.

Uitspreken Sahada en moslim worden

Nu je weet wat de geloofsgetuigenis betekent en je de inhoudt ervan accepteert is het tijd om samen de geloofsgetuigenis uit te spreken. De taal waarin de islam is geopenbaard is het Arabisch, de taal van de koran. Daarom is de geloofsgetuigenis ook in het Arabisch en dient hij ook in het Arabisch te worden uitgesproken. Maar maak je geen zorgen, je kunt hieronder de geloofsgetuigenis afluisteren. Je Arabische uitspraak hoeft niet perfect te zijn, zolang je het maar met volledige overtuiging uitspreekt.


SOCIAL MEDIA

Volg ons op Social Media

Mevlana Moskee

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Bel naar:

Naar boven